Kerstmis in MedjugorjeHieronder kan u een paar videofragmenten bekijken van het jaarlijkse kersttoneel in Medjugorje, evenals een foto-impressie van de Kersttijd in Medjugorje.

Jakov Colo ontving vandaag zijn jaarlijkse Verschijning van de Gospa. Bij zijn laatste dagelijkse Verschijning op 12 september 1998 beloofde Maria voortaan jaarlijks aan Jakov te verschijnen op Kerstmis.

Onze-Lieve-Vrouw gaf de volgende Boodschap:

"Lieve kinderen, Jezus wilt vandaag heel bijzonder in je hart komen wonen en elke vreugde en pijn met je delen. Daarom, lieve kinderen, vraag jezelf vandaag in het bijzonder af of vrede en vreugde om de geboorte van Jezus je hart veroverd heeft. Kindertjes, leef niet in het donker maar streef naar het Licht en naar Gods heil. Kinderen, kies voor Jezus en geef Hem je leven en je hart want alleen dan zal de Almachtige door je en in je kunnen werken."

Op tweede kerstdag, feest van de H. Stefanus, wordt een parochiaan uit Medjugorje, Goran Azinovic, in de H. Stefanuskerk van ńĆerin tot diaken gewijd door Mgr. Ratko Peric. Op 27 december vindt in Medjugorje de jaarlijkse wijding van de huizen plaats. Op het feest van de H. Onschuldige Kinderen, 28 december, vindt om 15u een speciale eucharistieviering plaats voor kinderen en hun ouders. Aansluitend op deze Mis wordt opnieuw het kersttoneel ten uitvoer gebracht door de leden van Cenacolo. Op zondag 29 december vindt in de Johannes Paulus II-hal een Kerstconcert plaats.