Opnieuw een fout bericht over Medjugorje gelanceerdItaliaans journalist Gianluca Barile heeft, net als aan het begin van de zomer, opnieuw nodeloos onrust gezaaid aangaande de positie van Medjugorje. Opnieuw lanceerde deze "Vaticaankenner" een foutief bericht dat inmiddels officieel ontkend werd.

Barile beweerde dat kardinaal Müller, prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer, een instructie zou uitgeschreven hebben die de zieners verbiedt om nog publieke Verschijningen te ontvangen en de Boodschappen van Medjugorje te verspreiden. De parochie van Medjugorje heeft formeel ontkend een dergelijke onderrichting gekregen te hebben.

De enige correcte status van het onderzoek naar Medjugorje luidt: er heeft nog geen slotvergadering plaatsgevonden van de Congregatie voor de Geloofsleer. Wanneer dat wel het geval zal zijn -mogelijk in de loop van dit najaar- zal de Congregatie vervolgens een advies overmaken aan de Paus. De Heilige Vader (en niemand anders) zal een uitspraak doen over Medjugorje.

Tot zolang zal satan ongetwijfeld trachten verdeeldheid en verwarring te zaaien. Laten we ons niet misleiden. Met Onze-Lieve-Vrouw als voorspreekster en middelares bidden we vol vertrouwen voor een spoedige realisatie van Gods plan voor Medjugorje.