In memoriam: Pater Alfons Smet

Update: Informatie over de uitvaartliturgie werd toegevoegd

Zopas bereikte ons het overlijdensbericht van Eerwaarde Pater Alfons Smet, passionist. Pater Alfons ging talloze malen als geestelijke begeleider mee op bedevaart naar Medjugorje. Hij was ook begeleider van verscheidene Mariale gebedsgroepen en was voor velen een persoonlijke geestelijke begeleider en/of biechtvader.

Tijdens zijn beroepsactieve leven werkte Pater Alfons als leraar in Belgisch Congo. Op een keer vertelde hij in Medjugorje hoe hij pas na vele jaren en op die plaats de ware betekenis van het priesterschap begrepen heeft.

Pater Alfons werd geboren op 24 juli 1926 en ging op Goede Vrijdag van ons heen in de leeftijd van 88 jaar en in vereniging met het lijden en sterven van onze Heer. Bidden we in de Paasviering ook even met grote dankbaarheid om alle het goede dat hij voor ons betekend heeft en omdat hij nu deelachtig is geworden aan de vreugde van de Verrijzenis van de Heer.

Gij oprechte, overtuigde en minzame herder, rust zacht, in de eeuwige vreugde bij de Goddelijke Heiland.

De Uitvaartmis voor Pater Alfons Smet zal plaatsvinden op vrijdag 10 april om 11 uur in de kerk van de Paters Passionisten aan de Mechelsesteenweg 82, 1970 Wezembeek-Oppem(B).