Stephen Reilly uit Ierland, na genezing zelfstandig de Kruisberg opgegaanEen moedige jongen uit het graafschap Galway in Ierland vierde afgelopen week zijn elfde verjaardag, twee jaar nadat zijn familie te horen kreeg dat zijn gevecht tegen kanker verloren was. Maar de reis die Stephen Reilly in 2013 naar Medjugorje maakte, is miraculeus gebleken. Twee maanden geleden werd de jongen definitief kankervrij verklaard.

Op zesjarige leeftijd werd bij Stephen uit Eyrecourt botkanker vastgesteld. Stephen verloor daardoor het rechterbeen. Oudejaarsavond 2012 was voor de ganse familie een dieptepunt. In het Onze-Lieve-Vrouw-kinderhospitaal van Crumlin kregen ze te horen dat de kanker teruggekomen was. Na twee dagen van medische testen vertelden de artsen dat de kanker uitgezaaid was naar de longen en de lymfeklieren en dat ze niets meer konden doen om de jongen te redden", zo vertelt Stephens vader Michael.

Maar het gezin had reeds een bedevaart geboekt en wilde die absoluut laten doorgaan. Terwijl de familie Reilly in Medjugorje was, zag Michael een paar vreemde zaken gebeuren. Stephen zag het beeld van Onze-Lieve-Vrouw bewegen. Michael zelf zag iets als een gigantische hand boven het hoofd van zijn zoon. Maar wat meer is, twee dagen na hun thuiskomst gaven de scans een lichte verbetering in Stephens toestand aan. In de maanden daarop won de jongen maand na maand aan kracht en in juli van dat jaar verklaarde het Galway ziekenhuis de jongen voor genezen.

Michael gelooft dat dit een mirakel is dat in Medjugorje gebeurd is. Vorige maand gingen Michael en zoon Stephen opnieuw naar Medjugorje. Ze beklommen er de Kruisberg en Stephen stond erop dit zonder hulp te doen. "Ik hielp hem alleen op één heel moeilijk stukje en bij de trap aan de voet van het kruis", zo vertelde Michael vol trots over zijn moedige zoon.