De voorstelling van de architecturale plannen op 10 januari laatstledenIn Danli (Honduras) zal een replica van de Kruisberg van Medjugorje opgetrokken worden, compleet met wit Kruisbeeld op de top.  Het Kruisbeeld zal 20 meter hoog worden, en daarmee dubbel zo groot zijn dan het orginele Kruis in Medjugorje.  Men zal het kunnen zien vanaf iedere hoek in de stad.

Van 8 tot 10 februari 2013 zal een exacte replica van het Kruis op de Kruisberg in Medjugorje opgetrokken worden in Danli, een stad op 105 km van Honduras' hoofdstad Tegucigalpa.  Er zal een hele berg opgeworpen worden in Danli, naar het voorbeeld van de Kruisberg, met inbegrip van de Kruiswegstaties, zo bericht het Hondurese dagblad El Heraldo.

Meer dan 4.000 mensen uit diverse landen worden verwacht op een Jongerenfestival ter gelegenheid van de installatie van het Kruisbeeld.  Hoewel het Kruis er precies hetzelfde uitziet als in Medjugorje, zal het 20m hoog worden, meer dan het dubbele van de 8,65m hoogte die het Kruis in Medjugorje telt.

Het Kruis is een project van de Katholieke Kerk van Honduras met financiële steun van de Onze-Lieve-Vrouw Koningin van Vrede-universiteit van Danli, genaamd naar de titel die de H. Maagd draagt in Medjugorje.  Víctor De replica van de kerk van Medjugorje in PanamaFernandez, directeur van de Sint-Jacobuscampus van de universiteit, verklaarde aan El Heraldo dat het Kruis zichtbaar zal zijn vanuit alle uithoeken van de stad Danli.  "Het zal een zegen zijn voor de hele gemeenschap", zo zei hij. 

De replica van de Kruisberg in Honduras is geen unicum in de wereld.  In Panama City werd de kerk van Medjugorje nagebouwd.  Maar de meest frappante kopie van Medjugorje staat nog steeds in Malawi.  Daar werd zowat gans het Heiligdom in het klein nagebouwd.  U vindt hieronder een kleine maar fascinerende fotoreportage.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish