Herbert Fuik uit Graz (A)Twee Oostenrijkse vrienden, Herbert Fuik uit Graz en Herbert Fuchs uit Wenen, plaatsten op 8 augustus 2001 houten kruisen naast de bronzen reliëfplaten van Carmello Puzzolo op de Kruisberg. De kruisen vervingen de eerdere kruisen die in verval geraakt waren door de weersomstandigheden. Telkens het duo naar Medjugorje komt, beklimmen ze de Kruisberg en herschilderen ze de houten kruisen.
De twee vrome politieagenten brachten de kruisen mee uit Oostenrijk en gebruikten daarvoor het beste hout. Het kostte drie dagen werk om ze te plaatsen. Toen ze dat deden was het extreem heet, meer dan 40°C. Ze gingen naar boven met water en cement op de rug. De oude kruisen die ze verwijderden, vertrokken naar alle uithoeken van de wereld. Eéntje belandde in Mexico, in het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Een ander staat bij de ouders van Herbert Fuik thuis. Bij zijn recentste bezoek aan Medjugorje vertelde hij: "Mijn vriend Herbert Fuchs kwam vroeger dan mij naar Medjugorje voor de eerste keer. Hij smeekte me een keer met hem mee te gaan. Toen we hier waren, zagen we in welke slechte staat de oude kruisen zich bevonden. Zo kwamen we op het idee om voor nieuwe te zorgen.

Eén van de veertien houten kruisen op de KrizevacWe praatten erover met Pater Slavko en vroegen om zijn toestemming. Hij was er erg blij mee en we maakten 14 houten kruisen in Oostenrijk en brachten deze mee naar Medjugorje. We konden maar drie dagen blijven dus in die termijn moest al het werk gebeuren. Op 8 augustus 2001 plaatsen we de nieuwe kruisen en dat was een heel aparte ervaring. Ik ben er trots op en het was een voorrecht dat we dit konden doen", zo getuigde Herbert Fuik op Radio Mir Medjugorje.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish