Mgr. Henryk Hoser, aartsbisschop van Warschau-Praag en speciaal gezant voor MedjugorjeOp 11 februari 2017 heeft de Heilige Vader aan aartsbisschop Henryk Hoser, Sociëteit voor Katholiek Apostolaat, de opdracht toevertrouwd naar Medjugorje te gaan als speciaal gezant van de Heilige Stoel.

De missie heeft als doel het verwerven van een diepere kennis van de pastorale situatie daar en vooral, van de behoeften van de gelovigen die daarheen gaan op bedevaart, en op basis daarvan, om mogelijke pastorale initiatieven voor de toekomst voor te stellen. De missie heeft derhalve een uitsluitend pastoraal karakter.

Van aartsbisschop Hoser, die zal doorgaan met zijn rol als bisschop van Warschau-Praag uit te oefenen, wordt verwacht dat hij zijn mandaat als speciale gezant eindigt tegen de zomer van dit jaar.

In antwoord op vragen van journalisten zei Greg Burke, directeur van het Persagentschap van de Heilige Stoel: "De speciale gezant van de Heilige Stoel zal niet ingaan op de kwestie van de Mariaverschijningen, die de bevoegdheid is van de Congregatie voor de Geloofsleer.  De missie van aartsbisschop Hoser is een teken van zorg van de Heilige Vader voor de pelgrims. Het doel van de missie is niet onderzoekend maar strikt pastoraal. De speciale gezant van de Heilige Stoel zal in contact staan met de diocesane Bisschop en de Franciscanen aan wie de parochie van Medjugorje is toevertrouwd, en met de gelovigen in Medjugorje."

Bronnen: http://press.vatican.va en http://en.radiovaticana.va/

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish