De inhuldigingsplechtigheid in San Nicolo (I)Een bijzondere genezing vond plaats in San Nicolò van Arcidano op het Italiaanse eiland Sardinië. De 60-jarige Anna P. genas op 21 oktober 2012 van een ernstige infectieziekte tijdens de Mis voor de inhuldiging van een plein gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Medjugorje. Tijdens de maandelijkse bijeenkomst van de gebedsgroep in het naburige Oristano legde Anna P. getuigenis af van haar genezing.

Zeven jaar geleden ging Anna P. op bedevaart naar Medjugorje. Ze deed een zware val in het hotel in Medjugorje en leed sindsdien aan ernstige infecties. Haar benen waren gezwollen en voortdurend overdekt met diepe zweren. Ze moest een operatie ondergaan om de pus te kunnen verwijderen en gangreen of koudvuur te voorkomen. Haar toestand zorgde ervoor dat ze in een rolstoel terechtkwam.

Op 21 oktober 2012 ging Anna P. vergezeld van twee vrienden naar de inhuldiging van een plein gewijd aan de H. Maagd van Medjugorje, in San Nicolò. Tijdens de plechtigheid zag ze het Mariabeeld bewegen. Nederig als ze is, begon ze te denken dat haar ogen achteruit gingen. Anna ontving de H. Communie uit handen van de bisschop en verliet de viering met een gelukzalige glimlach op het gelaat. De vrouw stond op en begon te stappen, net als iedereen die weer naar huis ging. Plots merkte één van haar vrienden met verbazing op dat ze normaal niet kon gaan! Anne merkt dan pas dat haar benen geen pijn meer doen.

Het miraculeuze MariabeeldZe zegt: "Ik voelde een sterke warmte in de onderste ledematen en werd genezen. Toen ik thuiskwam, kon ik zien dat mijn benen volledig genezen waren. De huid was weer gezond en er waren geen littekens meer te zien, noch de sporen van het scalpel." De volgende dag had de vrouw een afspraak in het ziekenhuis voor een voorbespreking in afwachting van een noodzakelijke amputatie van de benen. Anna P. klom snel de trap op en stormde het kleine kantoor van haar behandelende arts binnen, in volle euforie. De arts waarschuwde dat de volgende momenten bijzonder pijnlijk zouden zijn en nodigde de vrouw uit te gaan liggen op het onderzoeksbed. Anna P. gehoorzaamt en de arts stelt tot zijn grote verrassing vast dat beide benen perfect intact zijn.

Op 12 juli 2015 werd bekendgemaakt dat Mgr. Giovanni Dettori, bisschop van het bisdom Ales-Terralba op Sardinië, na onderzoek en controle van de medische dossiers van het Oristano-ziekenhuis waar de vrouw behandeld werd, de genezing officieel als miraculeus verklaard heeft. Volgens de bisschop hebben zich nog meer onverklaarbare genezingen voorgedaan bij het beeld van de Koningin van de Vrede op het nieuwe plein. Een comateuze patiënt in een ziekenhuis in Milaan ontwaakte op het moment dat de gebedsgroep van Oristano de Rozenkrans bad bij het standbeeld.

Filmverslag van de inhuldiging

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish