The Daily MirrorDe voorpagina van The Daily Mirror brengt vandaag op de voorpagina het verhaal van de elf jaar oude Stephen Reilly die in Medjugorje genas van een agressieve botkanker. Al vijf jaar lang vocht de scholier tegen deze verschrikkelijke ziekte. Twee maanden geleden werd hij kankervrij verklaard. Zijn familie zegt dat hij miraculeus herstelde na een bezoek aan Medjugorje.

Vader Michael Reilly uit Eyrecourt in Ierland zei aan de krant: "Stephen was zes jaar oud toen in april 2011 osteosarcoma vastgesteld werd bij hem, een zeer agressieve vorm van botkanker, net boven de rechterknie. Acht maanden lang onderging hij een agressieve chemotherapie en een operatie aan het been om de tumor te verwijderen. In december 2012 werd een operatie uitgevoerd in het ziekenhuis in Cappagh om zijn been te verlengen. Er ontstond een bloeding en we waren hem bijna verloren.

In de daaropvolgende weken begon Stephens been op te zwellen en op oudejaarsavond belandden we in het Onze-Lieve-Vrouw Kinderziekenhuis van Crumlin waar werd vastgesteld dat de kanker terug was. Na twee weken van allerlei testen vertelden de dokters ons dat de kanker zich verspreid had naar zijn longen en lymfeklieren. In januari 2013 werd Stephens rechterbeen geamputeerd nadat zijn toestand verder verslechterd was. Twee weken later zagen de dokters dat zich ook op de stomp een tumor ontwikkeld had.

De elfjarige Stephen Reilly op de top van de Kruisberg in MedjugorjeMichael en zijn vrouw gaven de hoop nooit op en besloten Stephen mee te nemen naar Medjugorje: "Mijn vrouw Nora boekte een bedevaart en in april 2013 gingen we. Toen we in Medjugorje waren, droeg ik Stephen in mijn armen de Verschijningsberg op, een behoorlijk steile en rotsachtige klim naar de plaats waar Onze-Lieve-Vrouw verschijnt. De volgende ochtend sloten we ons aan bij een groepje pelgrims en bestegen we de zogenaamde Kruisberg die zowat 500 meter hoog is en nog veel steiler en rotsachtiger. Ik beloofde dat, als Stephen ooit zou genezen, ik hem naar de top zou dragen."

Tijdens de bedevaart zei Stephen aan zijn ouders dat hij het beeld van Onze-Lieve-Vrouw zag bewegen. Papa Michael vertelde hoe hij een soort licht zag dat als een enorme hand boven boven Stephens hoofd rustte. Minder dan een week na hun thuiskomst toonden Stephens scans plots een verbetering. Zijn toestand bleef steeds verder verbeteren en twee maanden geleden werd de jongen helemaal kankervrij verklaard.

Op 30 april 2017 gingen Michael en zijn zoon terug naar Medjugorje om een belofte in te lossen. De gelukkige vader vertelt: "Ik deed wat ik beloofd had en hielp Stephen met zijn één been en zijn krukken naar boven. Op het moeilijkste stuk en op de trap onder het kruis droeg ik hem naar boven.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish