Het eerste Jongerenfestival in Polen was een groot succesMeer dan duizend mensen uit alle hoeken van het land namen deel aan het eerste Jongerenfestival in Polen van 14 tot 16 november in Piotrków Trybunalski. Het Poolse katholieke televisiestation Trwam zond een uitgebreide reportage uit over het evenement. Maar niet alleen de katholieke media brachten verslag uit over het Jongerenfestival, ook de seculiere media waren aanwezig. Het festival werd uitgezonden op internet en door duizenden mensen wereldwijd gevolgd.

De organisatie was een samenwerking tussen Informatiecentrum Mir uit Medjugorje en de Stichting Goddelijke Barmhartigheid uit Polen. Pater Stanko Ćosić, Franciscaan uit Medjugorje, fungeerde als grote bezieler van de jongerendagen. De muziek en dansjes werden geleid door een koor uit Medjugorje samen met de muzikanten van de band "Nazareth" en een groepje Franciscaanse jongeren uit Medjugorje. De conferenties werden gehouden door een bekende Poolse jongerenpriester E.H. Piotr Pawlukiewicz. Ook de Bosnische ambassadeur in Polen woonde de jongerendagen bij. De aanwezigen voelden zich werkelijk in dezelfde geest en sfeer dan het 'grote' Jongerenfestival in Medjugorje, zowel tijdens de Eucharistievieringen, de Aanbidding, de conferenties als de gebedsmomenten.

Op zondagavond 16 november zong het koor in het vermaarde klooster in Jasna Góra. Een dag later zong het koor tijdens de Aanbidding in het Heiligdom van de Barmhartige Jezus in Krakau. Daarbij werden ze bijgestaan door zusters van de 'Congregatie van de Heilige Maagd' en een groepje jongeren die, net als de zusters, het Jongerenfestival bijgewoond hadden, zowat 50 personen in totaal.

Volgens de priesters liet het eerste Poolse Jongerenfestival een blijvende indruk na die nog lang zal nazinderen in de geschiedenis van de Poolse Kerk en die tegelijk een deur opent voor de evangelisatie van de jeugd. De organiserende stichting "Goddelijke Barmhartigheid" zal ook in 2015 een Jongerenfestival in Polen organiseren. Er wordt reeds gezocht naar de beste locatie en tijd. De organisatoren verwachten immers een snelle groei van het aantal deelnemers.

Van 17 tot 18 januari 2015 organiseert men zelfs een speciale workshop om geïnteresseerden de liedjes en dansjes van het eerste Jongerenfestival aan te leren met het oog op de volgende edities. De muzikanten van het eerste Poolse Jongerenfestival en de dirrigent van het grote Jongerenfestival in Medjugorje, Damir Bunoza, zullen de workshop gaan leiden.