"Plechtige openingsceremonie van de snelweg - van Medjugorje tot de internationale grensovergang bij Bijaca - 16-9-2014"

Enkele bijzondere gebeurtenissen kleuren volgende week.

Zaterdag 13 september om 20 uur organiseert de bergreddingsdienst van Mostar aan de voet van de Kruisberg een voorstelling over de oprichting van het betonnen kruisbeeld op de top in 1933.

Het feest van Kruisverheffing betekent ook de afsluiting van de zomeruurregeling in MedjugorjeDaags nadien, zondag 14 september, viert de Kerk én de parochie van Medjugorje het feest van de Kruisverheffing. Om 11 uur wordt de H. Mis gevierd op de Kruiswerg. Voor wie de beklimming van de Kruisberg wat... hoog gegrepen is, zijn er ook Eucharistievieringen in de kerk om 6, 7, 8, 12 en 19 uur.

Maandag 15 september schakelt Medjugorje opnieuw over op het winterschema. Het avondprogramma start dan een uurtje vroeger. Om 17 uur wordt de Rozenkrans gebeden, om 17u40 is er stilte voor de dagelijkse Verschijning van de Gospa en om 18 uur begint de H. Eucharistie, gevolgd door gebed voor de zieken, zegening en een derde Rozenhoedje of Aanbidding van het Heilig Sacrament.

Marin Cilic komt naar huis!Dinsdag 16 september vindt de plechtige opening plaats van het nieuwe snelwegtraject tussen de grensovergang met Kroatië en de afslag naar Medjugorje in Zvirovici. Dezelfde dag komt ook Marin Cilic thuis. De winnaar van de US Open landde vandaag in Amsterdam voor deelname aan de Davisbeker tennis. Dinsdag wordt hij thuis verwacht in Medjugorje waar zijn broer Vinko een feestelijke receptie organiseert.

Bekijk hieronder een filmpje waarin u de nieuwe snelweg in primeur al eens kunt ontdekken:

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish