De groep van Paulo de Polo op de VerschijningsbergDe zeventigjarige Paulo de Polo uit het Italiaanse Treviso kwam op bedevaart naar Medjugorje. Voor hem was het al de 72ste bedevaart vermits hij al vele jaren bedevaartgroepen naar Medjugorje begeleidt. Hij had een vrouw over Medjugorje horen spreken en kwam in 1990 voor de eerste keer naar Medjugorje. "Ik kwam eerst naar hier in gezelschap van vijf bekenden. Ik had toen nog geen reispaspoort. We reisden door Slovenië en ik had niet eens een idee waar Medjugorje precies lag. Ik heb de ganse nacht gereden met de auto.

Bij onze aankomst ging ik meteen naar de Heilige Mis en daarna ook naar de Verschijningsberg, waar ik een diepe vrede ervaarde. De volgende dag hadden we een ontmoeting met Pater Jozo Zovko die toen catechese gaf over de Gospa. Daar heb ik werkelijk mijn hele leven overschouwd. Ik heb begrepen dat ik geen echte christen was. Ik ging wel elke zondag naar de kerk en we hadden een goede verstandhouding in ons gezin, op het werk en met onze vrienden. Ik ging biechten en ervaarde in deze biecht een diepe vrede. Na dat eerste bezoek beschreef ik aan mijn vrienden mijn bekering en ging vanaf dan elke dag naar de Heilige Mis. Ik stelde vast dat ik me totaal bekeerd had."

Paulo de Polo kwam naar Medjugorje met zijn gezin en een priester. "Tijdens één van mijn bedevaarten leerde ik een vriend kennen die mijn leermeester werd in het organiseren van bedevaarten. Mijn echtgenote en ik begonnen te bidden en naar de Heilige Mis te gaan. Toen brak de oorlog uit. Er waren 15.000 vluchtelingen in Split. Wij besloten de mensen te gaan helpen. Ik begreep dat Gods Voorzienigheid hier aan het werk was, want binnen de week ontving ik het geld om een eerste transport met humanitaire hulp uit te sturen. De Gospa had de juiste mensen gevonden en in totaal konden we 30 van dergelijke transporten organiseren.

Na de oorlog ging ik naar Medjugorje en beloofde de Gospa haar Boodschappen te verspreiden. Iedere maand verstuur ik 4000 e-mails, faxen en poststukken. Met de hulp van onze Bisschop vond ik een kapel in Treviso waar we de Aanbidding kunnen houden. Ik ging elke dag naar de Aanbidding en na een tijd werd dit een Altijddurende Aanbidding. 24 uur op 24. Elke donderdag hebben we gedurende drie uur de Mis, Rozenkransgebed en Aanbidding. Allemaal vruchten van Medjugorje!"

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish