Het beeld van de Verrezen Christus in MedjugorjeAl sinds 2001 is het vocht uit de knie van het beeld van de Verrezen Christus in Medjugorje een heus mysterie.  De samenstelling van de vochtsubstantie is op zich al een raadsel en nu is het mysterie enkel maar groter geworden.  Sinds kort zijn de beide benen van het beeld vochtdruppeltjes beginnen afgeven.

De nieuwe bron zit aan het linkerbeen, een beetje boven de knie, zo meldt filmmaker Sean Bloomfield uit Medjugorje.  "Het is wel een hulp voor de grote mensenmassa die momenteel in Medjugorje is", zo voegt hij eraan toe.  De wachtrij om met een zakdoekje enkele druppels op te kunnen vangen, gaat nu wat beter vooruit.  Het verhaal wordt bevestigd door een tweede, anonieme pelgrim.

De vloed aan druppeltjes was in het verleden echter behoorlijk onvoorspelbaar.  Al enkele keren leken de druppels opgehouden te zijn.  In 2010 gebeurde dat tijdens een langere periode die samenviel met een tijdspanne van overvloedige regenval in Medjugorje.  Daardoor werd ook meteen de theorie ondermijnd dat het beeld tijdens natte seizoenen vocht zou absorberen.

Ook kleurde het vocht al een keer rood, in plaats van transparant te zijn.  Een pelgrim verklaarde hierover: "Mijn vriend Drago die in Medjugorje woont, vaagde op een keer met zijn zakdoek de druppels van het beeld.  Toen hij naar zijn zakdoek keek, was die helemaal rood gekleurd.  Alsof het doekje helemaal bloeddoordrenkt was!"

Ook het linkerbeen geeft thans vochtdruppeltjes afOndertussen werden op 11 jaar tijd al liters vochtdruppeltjes door de bedevaartgangers opgevangen.  Er gaan geruchten dat het Vaticaan de druppels op hun samenstelling heeft laten testen, maar dat wordt nergens bevestigd, noch door het Vaticaan zelf, noch door de parochie van Medjugorje.  Intussen blijft het wonderlijk fenomeen aanhouden, en nam het dus zelfs nog uitbreiding.

Het beeld van de Verrezen Christus bevindt zich achter de kerk van Medjugorje.  Het is de uitvergroting van een 277cm groot beeld "The Ressurection" dat gemaakt werd door de kunstenaar Andrej Ajdic en werd in 1996 aangeboden aan Paus Johannes Paulus II bij diens bezoek aan Slovenië.

Bron: http://www.medjugorjetoday.tv/5590/liquid-drips-from-both-knees-of-sculpture

 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish