Branka Bingula werd genezen van uitgezaaide kankerBranka Bingula (56) kreeg in 2005 het slechte nieuws dat een kwaadaardige tumor in de borst was vastgesteld. Ze onderging een operatie maar kreeg ook problemen aan de baarmoeder. Twee jaar later werden uitzaaiingen naar de longen gevonden. Na een toewijding aan Onze-Lieve-Vrouw en op Haar voorspraak werd de vrouw volkomen genezen.

Branka Bingula vertelt: "Ik zat aan tafel en voelde plots een branderig gevoel in de linkerborst. Ik voelde aan mijn borst en merkte een knobbeltje op. Ik had meteen al sterke vermoedens van het slechte nieuws. Verder onderzoek en een mammografie brachten uitsluitsel en bevestigden mijn vrees." Branka toont uitgebreide medische verslagen als bewijs. De vrouw werd opgenomen in het ziekenhuis en de tumor werd operatief verwijderd. Een moeizaam herstel werd gevolgd door een reeks chemotherapiebehandelingen. Op het einde daarvan stellen de artsen een probleem vast aan de baarmoeder. Branka gaat opnieuw onder het mes voor een hysterectomie (verwijdering van de baarmoeder). Na twee jaar worden uitzaaiingen naar de longen vastgesteld.

"De hele wereld verging onder mijn voeten. Het leek alsof ik al die jaren had gevochten voor niets." Hoewel katholiek opgevoed ging Branka niet meer naar de kerk. "Ik had een bijbel, maar keek er nooit in. Ik deed 'm zelfs nooit eens open. En toch vroeg ik me af: 'God, waarom ik?' Toen begon ik na te denken over mijn leven en het geloof."

"Geloof me, genezen op voorspraak van Onze-Lieve-Vrouw"In het ziekenhuis hoort de vrouw vertellen over een religieuze gemeenschap in Lupoglav in Kroatië. "Ik hoorde het verhaal van een vrouw die volgens de dokters nog maar enkele maanden te leven had, maar die genezen is van kanker. Zij was naar Lupoglav geweest, bij de Gemeenschap van de Goede Herder, een charismatische gemeenschap onder leiding van priester Drazen Radigović." Aangetrokken door het verhaal gaat ook Branka Bingula naar deze gemeenschap, waar men bidt, de lofprijs van de Heer bezingt en waar de priester de handen oplegt bij de zieken.

"Al van bij het eerste bezoek was ik overtuigd dat ik niet zou weggaan zonder te genezen", vertelt Branka. Branka Bingula begint te bidden en op bedevaart te gaan naar Medjugorje. Na meerdere weken onderzocht te zijn, stelt men vast dat alle uitzaaiingen verdwenen zijn. "Mijn ziekte is verdwenen als bij toverslag. Geloof me, het is op voorspraak van Onze-Lieve-Vrouw dat God me genezen heeft", besluit Branka Bingula gelukkig.

Dit artikel is het tweede in een vierdelige vastenreeks. Volgende week: deel 3 - Genezen van myelitis.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish