Dinsdagavond 11 mei verscheen Onze-Lieve-Vrouw aan Ivan Dragicevic bij het Blauwe Kruis, waar de ziener samenkwam met zijn gebedsgroep. Al vanaf 18.00 uur kwamen de eerste pelgrims aan bij het Blauwe Kruis. De eerste uren werd de rozenkrans voornamelijk in het Engels gebeden totdat ook steeds meer anderstalige bedevaarders arriveerden. Er waren meerdere Engelssprekende kloosterszusters aanwezig die de rozenkrans voorbaden en soms zelfs voorzongen.

Rond 20.30 uur begon Ivans gebedsgroep liedjes te zingen. Na een uurtje kondigde Ivan aan dat hij de rozenkrans zou voorbidden in voorbereiding op de komst van Onze-Lieve-Vrouw. Op het einde van de rozenkrans viel er een stilte en sommige pelgrims begonnen te knielen. Omstreeks 22.00 uur verscheen Onze-Lieve-Vrouw. De Verschijning duurde verscheidene minuten. Hierna gaf Ivan volgende verklaring:

"Het voornaamste uit de ontmoeting met Onze-Lieve-Vrouw vanavond: ook vanavond kwam Onze-Lieve-Vrouw vreugdevol en blij onder ons. Zoals steeds begon Zij met ons te begroeten met haar Moederlijke groet: "Gezegend zij Jezus, mijn lieve kinderen".

Daarna bad Maria een tijdlang met uitgestrekte armen over ons allen en in het bijzonder bad zij ook voor de zieken hier aanwezig. Daarna zei Onze-Lieve-Vrouw:

"Lieve kinderen, ook vandaag verlang Ik jullie op te roepen om in deze tijd te bidden voor mijn intenties, voor mijn plannen die Ik verlang te realiseren met mijn komst hier. Bid, lieve kinderen, en volhard in het gebed. De Moeder bidt met jullie en spreekt voor ieder van jullie ten beste bij haar Zoon. Dank jullie, lieve kinderen, dat jullie ook vandaag aan mijn oproep gehoor hebben gegeven."

Daarna heeft Onze-Lieve-Vrouw iedereen gezegend met haar Moederlijke zegen en zegende Zij ook alle daartoe meegebrachte voorwerpen. Ik heb ieder van u bij haar aanbevolen, al uw noden, uw intenties, uw gezinnen en in het bijzonder ook de zieken. Daarna bad Onze-Lieve-Vrouw nog een tijdje over ons en ging in dat gebed van ons heen, omgeven door een verlicht Kruis en met de afscheidsgroet: 'Ga in vrede mijn lieve kinderen'. "

Panoramisch zicht over Medjugorje

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish