Rik Broekx uit Meeuwen (B) fietste 2155 km naar Medjugorje!Rik Broekx uit Belgisch Limburg arriveerde zopas in Medjugorje na een fietsbedevaart van meer dan 2100 kilometer. Medjugorje-info.com kon de man strikken voor een interview.

- Om te beginnen, geprezen zij Jezus en Maria, kan u ons uw naam vertellen en zeggen waar u precies vandaan komt?

Rik Broekx: "Bedankt voor de uitnodiging voor dit interview. Mijn naam is Rik Broekx en ik kom uit België, meer bepaald uit Meeuwen in de provincie Limburg, dichtbij de grens met Nederland."

- Hoeveel tijd en kilometer heeft u erover gedaan om naar Medjugorje te fietsen?

RB: "Ik reisde in precies 16 dagen van thuis naar de St.-Jacobuskerk in Medjugorje. Wat het aantal kilometer betreft, dat waren er ongeveer 2155, wat betekent dat ik gemiddeld 135 km per dag aflegde met de fiets. Mijn fiets is niet bepaald professioneel te noemen, het is een gewone fiets van 18 jaar oud, maar hij heeft uitstekend dienst gedaan."

- Is dit uw eerste bezoek aan Medjugorje?

RB: "Nee, dit is mijn tweede bezoek. De eerste keer dat ik hier was, was vorig jaar in november, een goed half jaar geleden dus. Ik kwam naar hier met een groep en was verwonderd over de rust die hier heerst."

- Hoe voel je je hier, en wat denk je van Medjugorje?

RB: "De schoonheid en de rust die ik hier voel, zijn erg moeilijk uit te leggen en te beschrijven. Voor mij is dit een prachtige plek. Kijk maar naar de vrede en het gebed hier. Gisteren beklom ik de Verschijningsberg, vandaag ga ik nog naar de Mis in de kerk en morgen plan ik de Kruisberg op te gaan. Ik ben blij in Medjugorje te zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de zieners de waarheid spreken, je voelt de aanwezigheid van Onze-Lieve-Vrouw hier."

- Kwam u naar hier met een bepaalde intentie, want 2155 kilometer enkele rit is geen klein bier?

RB: "Ik deed deze tocht voor het geloof en voor Onze-Lieve-Vrouw. Normaal heb ik veel last van rugklachten. Tijdens deze bedevaarttocht ging het vaak bergop of over grote vlaktes, maar al die tijd bleef ik gespaard van pijn. Godzijdank."

- Hoeveel dagen blijft u nog vooraleer terug te keren naar huis?

RB: "Ik blijf nog enkele dagen hier. Ik slaap in een pension, bij het prachtige gezin van Ivan Ivankovic, hier in Bijakovici. Hij en zijn gezin gaven me alles wat ik maar kon bedenken."

- Bedankt Rik om enkele minuten voor ons vrij te maken. We wensen je alle geluk en Gods zegen voor de toekomst.

RB: "Bedankt voor de uitnodiging, je ziet me zeker nog terug hier, hopelijk opnieuw met de fiets. De groeten aan iedereen vanuit Medjugorje!"

Bron: Medjugorje-info.com

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish