Deze gemeenschap is te vinden aan de Ulice Kraljice Mira 75 in Medjugorje, de weg langs de Verschijningsberg. Ze beheren er het bezinningscentrum Regina Pacis aan de voet van de Podbrdo.

Zuster Emmanuel

Zr. EmmanuelDe gemeenschap der Zaligsprekingen is in Medjugorje vooral bekend geworden door Zuster Emmanuel Maillard.  Zij trad in 1976 toe tot de gemeenschap en werd in 1989 naar Medjugorje gezonden.  Vandaar begon zij haar maandelijkse 'faxen', nu nieuwsbrieven, te verspreiden.  Vooral tijdens de oorlogsjaren was dit quasi de enige informatie die vanuit Medjugorje de buitenwereld bereikte.

Geschiedenis

De gemeenschap werd gesticht door twee Franse echtparen op 25 mei 1973.  Op 13 januari 1978 wordt ze Kerkelijke erkend.  Vandaag de dag beschikt de gemeenschap over 86 huizen verspreid over alle vijf continenten en telt 1500 leden.

In een geest van Kuisheid bestaat de gemeenschap uit mensen van diverse levenstaten: echtparen, celibatairen, broeders, zusters, diakens en priesters.  Allen leven volgens de principes van de eerste Christenen.  De broeders en zusters leggen een gelofte af van gebed, gehoorzaamheid en armoede.

Het leven in de gemeenschap

Regina PacisHet centrale punt in ons leven van elke dag is de H. Eucharistie.  Verder besteden we aandacht aan het Getijdengebed, de stille aanbidding van het Allerheiligste Sacrament en het bidden we de H. Rozenkrans ter ere van Moeder Maria.  Door studie en gebed proberen we de Joodse roots van ons Christelijk geloof te doorgronden.  Verder omvat ons apostolaat: hulpverlening aan vrouwen die abortus overwegen, een hospitaal in Zaïre, opvang van Aidspatiënten, de verkondingen van Gods woord door missiewerk, en hulp aan de Christenen in Oost-Europa.

Spiritualiteit

De gemeenschap leeft naar het voorbeeld van de eerste Christenen: biddend, in gemeenschap van goederen, in kuisheid, getuigend en wachtend op de komst van het Rijk Gods.  Net als de H. Therésa van Lisieux wilt ze Liefde zijn in het hart van de Kerk.

Bij de Paus


Zuster Emmanuel op audiëntie bij Paus Johannes-Paulus de Grote 

 

Zr. Emmanuel in gesprek met
Z. Paus Johannes-Paulus II

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish