Update 25-6-2016: Filmpje van de Vredesmars toegevoegd

De vredesmars van Humac naar Medjugorje op 24 juni 2016Op vrijdag 24 juni 2016, hoogfeest van de geboorte van de H. Johannes De Doper, werd de 25ste Mars voor de Vrede gelopen van Humac naar Medjugorje. De voettocht ging om 6u10 van start bij het klooster van Sint-Antonius in Humac na de zegen van pater-guardiaan Velimir Mandić. Voorop liep pastoor Marinko Šakota, gevolgd door veel andere priesters, kloosterlingen en gelovigen. Voor aanvang zei pastoor Marinko: "Hier zijn we weer aan het begin van de mars van de vrede, biddend voor de vrede van Humac naar Medjugorje. We gaan samen met Maria en Jezus op weg voor de vrede".

Zingend en biddend kwamen de eerste deelnemers rond 9.30 uur aan bij de kerk van Medjugorje, waar ze opgewacht werden door pater Vjekoslav Milićević. De voettocht eindigde met een Eucharistieviering en de zegen met het Allerheiligste Sacrament.

Hubert Liebherr uit Duitsland, bekend van bouwmachines en elektrotoestellen, begon in 1992 met het organiseren van de Vredesmars. Hij had gehoord hoe verschrikkelijk het eraan toeging tijdens het begin van de oorlog en nodigde zijn vrienden uit voor dit evenement, in het geloof dat Maria met het bidden van de rozenkrans zelfs oorlogen kan stoppen.

Een fotoverslag is te vinden op de officiële website van de parochie van Medjugorje of op
Medjugorje-info.com

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish