Woensdag 24 juni 2015 werd de 24ste Mars voor de Vrede gelopen van Humac naar Medjugorje. De voettocht ging om 6u20 van start bij het klooster van Sint-Antonius in Humac na de zegen van pater-guardiaan Velimir Mandić. Rond 10u kwamen de eerste deelnemers aan bij de kerk van Medjugorje. Daar gaf pater Ivan Landeka jr. de zegen met het Heilig Sacrament.

De deelnemers aan de Vredesmars, hier net buiten LjubuskiOlha Slavska uit Oekraïne was één van de deelnemers. Het was haar vijftiende bedevaart naar Medjugorje: "Ik kwam in 2006 voor de eerste keer naar Medjugorje. Ik herinner me dat ik toen een erg moeilijke tijd doormaakte. Ons gezin stond op springen en ik kon geen kant meer op. Een vriend nodigde me uit om mee te gaan naar een seminarie bij Pater Jozo Zovko. Sindsien is mijn leven helemaal veranderd. Ik ging de Boodschappen van de Gospa elke dag beleven en begon de rozenkrans te bidden, de bijbel te lezen, naar de Mis te gaan en elke maand te biechten.

Ik voelde dat de Gospa mij uitnodigde om elk jaar naar Medjugorje te komen. Dit jaar kwamen we speciaal om de Vredemars mee te kunnen lopen. De toestand in mijn land is niet eenvoudig. In het oosten van Oekraïne heerst oorlog. We zijn naar hier gekomen om met bedevaarders uit de hele wereld te bidden voor de vrede in ons hart en vrede in de ganse wereld.

Hubert Liebherr uit Duitsland, bekend van bouwmachines en elektrotoestellen, begon in 1992 met het organiseren van de Vredesmars. Hij had gehoord hoe verschrikkelijk het eraan toeging tijdens het begin van de oorlog en nodigde zijn vrienden uit voor dit evenement, in het geloof dat Maria met het bidden van de rozenkrans zelfs oorlogen kan stoppen.

Een fotoverslag is te vinden op de officiële website van de parochie van Medjugorje.