Vicka voorop in de 23ste Mars voor de vrede! (In wit t-shirt links)Talloze pelgrims van over de hele wereld namen op 24 juni deel aan de 23ste Mars voor de vrede van Humac naar Medjugorje. Pastoor Marinko Sakota had alle pelgrims opgeroepen te bidden en te zingen op tocht naar Medjugorje. De mars ging om 6 uur in de ochtend van start aan het klooster in Humac. Daar zei Pater-Gardiaan Velimir Mandić tot de deelnemers: "Moge deze wandeling waaraan u gaat deelnemen uw bijdrage zijn tot eer en lofprijzing van God die vrede zal schenken aan alle mensen over de gehele wereld."

Iets voor 10 uur in de voormiddag bereikten de eerste deelnemers biddend en zingend Medjugorje. Opvallend was dat zienster Vicka meeliep op de eerste rij. Kennelijk verkeert Vicka in opperbeste conditie, geprezen zij de Heer! Na hun aankomst ontvingen de deelnemers de zegen met het Allerheiligste Sacrament en werd een kort aanbiddingsmoment gehouden onder leiding van Pater Stanko Cosic.

De Vredesmars werd voor het eerste georganiseerd in 1992, ten tijde van de oorlog, toen veel pelgrims niet naar Medjugorje durfden te komen. Een groepje bedevaartgangers was ervan overtuigd dat Medjugorje altijd bereikbaar zou blijven voor ieder die er voor de vrede komt bidden. Daarom besloten ze te voet naar Medjugorje te gaan om de verjaardag van de Verschijningen te vieren. Ook na de oorlog bleef deze voettocht jaarlijks doorgaan, tot op vandaag.

De avondliturgie op 24 juni, de dag waarop Maria voor het eerst verscheenZieners Marija, Jakov en Ivan woonden de mis bij vanop het buitenaltaarUitreiking van de H. Communie

Later op de dag namen de vredeswandelaars deel aan de avondliturgie bij het Buitenaltaar. Tijdens de wandeling droegen de deelnemers standbeelden van Onze-Lieve-Vrouw mee, net als vele vlaggen van de landen waaruit ze kwamen. Bij de aankomst in Medjugorje zag men vele stralend blije gezichten, ondanks de loden zon waaronder gewandeld werd.