Pastoor Marinko tijdens de afsluitende EucharistievieringHet 22ste seminarie voor bedevaartorganisatoren en leiders van gebedsgroepen eindigde vandaag met een afsluitende Misviering, voorgegaan door Pastoor Marinko Sakota. Bijna 400 deelnemers uit 23 landen waren present. Een bloemlezing uit enkele reacties...

Gospa leidt alles

Magdalena Kolar uit Zwitserland vertelde over de activiteiten van de gebedsgroep Koningin van de Vrede. De gebedsgroep werd veertien jaar geleden opgericht met dank aan Pater Karlo Lovric die in die tijd in Zwitserland werkte. "Onze beweging ontstond uit het gezinsgebed. Telkens wij vrienden op bezoek hadden, misten we ons gezinsgebed. Zo besloten we om voortaan samen te bidden met onze vrienden. Ook een ander gezin kwam spoedig met ons meebidden en het huis werd te klein. We vroegen Pater Karlo of we mochten samenkomen in de weekkapel van onze kerk. Het was alsof de Goddelijke Voorzienigheid ons leidde. Zo begonnen we onze gebedsbijeenkomsten daar, met goedkeuring van Pater Karlo.

De deelnemers aan het 22ste seminarieIn het begin waren we met z'n zevenen, maar nu zijn we al met 59. Eén keer per week komen we samen in Aarau. Het doet ons veel plezier dat we elke donderdag een priester mogen verwelkomen die ons begeleidt op onze missie", zei Magdalena die al voor de achtste keer aan het seminarie deelnam. "De inleidende conferentie op de eerste dag toonde ons hoe zo'n gebedsgroep, in de geest van Pater Slavko, moet verlopen. Ik ben erg verheugd want het was een bevestiging dat de Gospa alles leidt."

Aanpak en enthousiasme Pastoor Marinko geprezen 

Karen Carden en Marie Gastefsen uit de Verenigde StatenKaren Carden uit Florida (USA) komt al 17 jaar naar het seminarie: "Deze bijeenkomst is een grote hulp voor ons. We krijgen veel goede ideeën mee en horen wat de priesters die hier actief zijn van ons verlangen. Zo kunnen we de bedevaarders op een goede manier trachten te leiden. Deze opdracht is erg veeleisend. We proberen de mensen te helpen en hen dichter bij de Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw te brengen. Het moeilijkste is om allerlei verschillende mensen toch als één groep naar Medjugorje te brengen."

Marie Gastefsen uit Portland (USA) vertelt dat in haar stad een informatiecentrum actief is waar zij al 20 jaar vrijwilligerswerk doet. Zij is nu de voorzitster en getuigt hoe belangrijk het seminarie voor haar is: "Ik hoor de ervaringen van andere mensen, hoe zij pelgrims naar Medjugorje brengen. We horen wat de priesters van ons verlangen wanneer we naar hier komen en hoe we met bepaalde situaties kunnen omgaan. Het seminarie van vorig jaar was één van de beste ooit en dit seminarie kan ernaast staan. De aanpak van Pastoor Marinko en zijn enthousiasme dragen daar op wonderlijke wijze toe bij. Hij vertelt ons zo duidelijk wat we zouden moeten doen in ons leven en werken."

Niet te bevatten wat een Godsgeschenk we krijgen

De deelnemers in de Johannes Paulus II-halLucija Šalov uit Zadar brengt al vier jaar bedevaarders naar Medjugorje: "Ik kom uit Kroatië maar breng Italiaanse pelgrims naar Medjugorje. Tijdens het seminarie leerden we dat niet wij de mensen leiden, maar God! Wij werken slechts in Zijn dienst. Hetgeen wij doen is geen werk, maar een missie, een roeping. Het is een gift van God opdat ik zou kunnen groeien in heiligheid. Ik moet niet trachten de mensen te veranderen of te bekeren, maar moet werken aan mijn eigen bekering. Ik ervaar Medjugorje als een geweldig geschenk. Ik zeg altijd aan de mensen dat wij niet beseffen wat een groot Godsgeschenk het is dat God elke dag zijn Moeder naar ons stuurt. Het is iets wat de menselijke geest niet kan bevatten." 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish