Pastoor Marinko Sakota tijdens de Middernachtmis op oudejaarsavond 2014Samen met de parochianen kwamen ook duizenden pelgrims naar de kerk van Medjugorje om er de overgang van oud op nieuw te vieren. De bedevaarders kwamen van over de hele wereld met pelgrims uit België, groepen uit Polen, Oekraïne, Frankrijk, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Ierland, Tsjechië, Slovenië, Roemenië, Oostenrijk, Spanje, Libanon, Italië, Duitsland en veel jonge pelgrims uit Kroatië en Bosnië-Herzegovina.

De H. Mis op 31 december om 18 uur werd voorgegaan door pater Ivan Landeka, in concelebratie met 60 andere priesters. De Eucharistieviering werd opgedragen uit dankbaarheid voor al het goede dat de Heer het afgelopen jaar aan de parochie geschonken heeft op voorspraak van de Koningin van de Vrede. Broeder Josip Marija Katalinic bad de Rozenkrans voor. Na de Misviering werd door de jongeren van Cenacolo het kerstverhaal geëvoceerd op het plein voor de kerk.

Om 22 uur ving een gebedsstonde aan onder leiding van pater Stanko Cosic. Pastoor Marinko Sakota was hoofdcelebrant van de Eucharistieviering om middernacht. Deze viering was live te volgen op internet en werd bijgewoond door vele duizenden mensen die de plaatselijke koude verbeten. In de kerk, bij het buitenaltaar en in de gele Johannes-Paulus II-hal werd niettemin erg vreugdevol het nieuwe jaar ingezet met een dankzegging aan God.

Klik op het (wazige) beeld om een stemmig filmpje te starten!