20 jaar radio Mir Medjugorje"Geloofd zijn Jezus en Maria. Beste luisteraars, jullie luisteren naar radio Mir Medjugorje", zo klonken de eerste woorden die live uitgezonden werden op 25 november 1997 vanuit de kelder van het kleine huis dat de installaties van de radio herbergde. Radio Mir zond in die tijd uit op 106.3 FM en had een bereik van amper 800 meter in Medjugorje. Er werd ook maar vijf uur per dag radio gemaakt.

De focus in de programmatie lag vooral in het live uitzenden van het gebedsprogramma 's avonds, en na al die jaren is dat nog steeds zo. Later deden ook andere religieuze, culturele, informatieve en ontspannende programma's hun intrede.

Vandaag zendt de radio 24 uur per dag en zeven dagen op zeven, uit. De radio is over de hele wereld te beluisteren via satelliet en is onderdeel van een media-aanbod door de parochie van Medjugorje, samen met de website en de productie van kwalitatieve muziek CD's.

De parochie van Medjugorje wilt van de twintigste verjaardag van de radio iets speciaals maken. Er waren jaren dat men niet wist hoe alles werkte, jaren van amateurisme en een geleidelijke groei naar meer professionalisme door de wil en volharding, werk en gebed, succes en fierheid. Maar dit was allemaal niet mogelijk zonder de hulp en (financiële) steun van de trouwe luisteraars. Iedereen is daarom uitgenodigd op een concert van het koor Izvor uit Zagreb in de Johannes Paulus II-hal op zaterdag 25 november om 19u30. De radio zendt dezer dagen tal van feestprogramma's uit om het twintigjarig bestaan te vieren.

Voortaan kan je Radio Mir Medjugorje beluisteren vanaf de homepagina van Bedevaart.net Je vindt de radiospeler in de rechterkolom.