Enkele jongeren van de Franciscaanse Jeugd in MedjugorjeReeds 20 jaar is de Franciscaanse Jeugd actief in Medjugorje. Drie leden kwamen getuigen op Radio Mir Medjugorje: Zdravka Šego, Antonija Sivrić and Marija Vasilj. Voorzitster Zdravka verklaarde dat de jongeren met 130 zijn. Afgelopen zondag legden 105 van hen plechtige geloften af.

“Onze vereniging is actief op diverse fronten: creatieve werken, muziek, leesgroepen, media en multimedia,… We nemen deel aan humanitaire acties en onze muzikanten luisteren regelmatig de H. Mis op. We worden ook vaak gevraagd in andere parochies. Onze creatieve groep neemt actief deel aan humanitaire projecten die we organiseren in onze parochie.”

Marija en Antonija legden zondag hun eerste geloften af. Marija staat aan het hoofd van de creatieve groep en vertelt dat dit een nieuwe start is voor haar: “We werden uitgenodigd om Sint-Franciscus te volgen. Dat is een gigantische uitdaging als je weet wat voor een man hij was. Hij was anders dan alle anderen en leefde ook op een andere manier. We worden vandaag uitgenodigd om over hem te getuigen, overal waar we komen, op school en in de kerk. Getuigen en leven zoals hij.”

Antonija vertelt wat een grote zegen het is om deel uit te maken van de Franciscaanse Jeugd: "Ik legde zondag mijn eerste geloften af. Het is een ongelofelijk gevoel om voor het altaar te staan en God te beloven om Hem te volgen en het leven van St.-Franciscus na te volgen, om het Evangelie te verkondigen en een voorbeeld te zijn voor anderen."

Marija zei dat de creatieve werking nu 30 actieve leden telt: "We krijgen veel reacties en veel mensen interesseren zich voor onze werking. Ze zijn erg trots op wat ze bij ons maken. Tijdens de Advent maakten we diverse wenskaartjes en decoratie-artikelen. Alle inkomsten gingen naar het goede doel. Al tijdens de voorbereiding maakten we uitnodigingskaartjes en cadeautjes." Binnenkort zal de groep een geestelijke retraite houden. De vereniging plant ook een opleiding voor animatoren.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish